Ovien tiivistäminen

Ovi on rakennuksessa enemmän kuin osa, se toivottaa tulijan tervetulleeksi, se on yksilö, jota avataan ja suljetaan vuodessa tuhansia kertoja. Tämän vuoksi oven täytyy toimia hyvin ja olla energiataloudellinen. Myös tiivisteet vanhenevat, niistä tulee jäykkiä ja likaisia eivätkä ne tiivistä tarpeeksi hyvin.

Ovien lämmönpitävyydessä on tärkeintä niiden tiiviys. Jokainen meistä tiedostaa ne asiat, jotka vaikuttavat ensisijaisesti asumismukavuuteemme. Etenkin talvella olemme tottuneet siihen, että kotona on lämmintä, puhdasta ja rauhallista. Ihminen aistii hyvinkin pieniä lämpötilaeroja;lattia tuntuu kylmältä jos se on parikin astetta kylmempää kuin huoneilma. Veto tuntuu jaloissa ja lattialla ja samalla se vaikuttaa koko kehoon.

Daws-menetelmä

Tiivistämällä ovet DAWS-menetelmällä, asumismukavuus paranee huomattavasti ja energiakustannukset pienenevät. Menetelmä kattaa ovien tarkistamisen, vanhojen tiivisteiden poistamisen, saranoiden ja lukkojen kiristykset, säädöt ja rasvaukset, oven ryhdin korjaukset sekä Daws-elementtien asennuksen. Lopputuloksena ovesi eristävät ääntä, hajuja ja pölyä todella tehokkaasti. Tiivistäminen auttaa myös korvausilman tuloon, jolloin se saadaan ohjattua oikeasta paikasta venttiilien kautta.

Karmi ennen asennusta

Karmi asennuksen jälkeen